PolecanyBiznes.plWydarzenia biznesoweRelacja z warsztatów WE Lead Food Polska
Relacja z warsztatów WE Lead Food Polska

Relacja z warsztatów WE Lead Food Polska

przez Biznesowe materiały prasowe

Budowanie sieci kontaktów, rozwijanie kompetencji liderskich, planowanie i zarządzanie zmianą, samoświadomość i sprawczość – to tylko niektóre z tematów, które podjęły uczestniczki warsztatów EIT Food #WELead Polska organizowanych przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie. Poznaj szczegóły tego wyjątkowego wydarzenia dla kobiet biznesu i liderek.

 

Wydarzenie dla kobiet biznesu i liderek

– "Zaprosiłyśmy na warsztaty ponad 30 utalentowanych, twórczych i aktywnych kobiet z naszego regionu. Kobiet, które na co dzień prowadzą badania naukowe, kierują własnym biznesem, kreują i realizują politykę regionu, wspierają rozwój innowacji, pracują w sektorze edukacji i organizacji pozarządowych czy szefują działom w dużych korporacjach, szczególnie w branży agri-food. To liderki, które zarządzają, budują strategie rozwoju, wyznaczają sobie i swoim zespołom cele, organizują zasoby i dbają o relacje z partnerami" – mówią Iwona Kieda i Justyna Banasiak, organizatorki wydarzenia z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk.

 

Kobiecy biznes i potrzeby polskich przedsiębiorczyń

Czy zmiana jest kluczowym elementem dochodzenia do kluczowych pozycji liderskich? Czy kontakty pomagają rozbić szklany sufit? Czy organizacje powinny inwestować w mentoring? Jak prowadzić #impact #business? Jak zwiększyć udział kobiet w nauce? I wreszcie, jak znaleźć w aktywnym życiu zawodowym balans, który "uziemi" nas w chwili, kiedy tego najbardziej potrzebujemy?

Na te i inne pytania odpowiadałyśmy podczas panelu dyskusyjnego z udziałem Anny Borys, Impact Director w McDonald’s Polska; dr hab. Magdaleny Weidner-Glunde, kierownik Laboratorium Mikrobiologii i Wirusologii Molekularnej w naszym Instytucie i Matyldy Szyrle, CEO startupu Listny Cud.

Relacja z warsztatów WE Lead Food Polska

Część treningowa warsztatów to odkrywanie swoich zasobów, wyznaczanie celów i planowanie ich osiągnięcia z trenerkami: Marzeną Radzką-Wiśniewską i Lidią Willan.

Finałem spotkania była sesja networkingowa w postaci warsztatów kulinarnych z elementami kuchni molekularnej, który poprowadziły naukowczynie z naszego Instytutu, dr Marta Kopcewicz i dr Sylwia Machcińska-Zielińska.

To wyjątkowe kobiece wydarzenie biznesowe odbyło się w dniu 31 maja w Kuźni Społecznej. Był to jedynie przedsmak ogólnoeuropejskiego programu #WELead Food finansowanego przez Europejską Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze Żywności (EIT Food).

 

Powiązane artykuły

Napisz komentarz